Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.12.2019 12:42
Ambasada Bosne i Hercegovine u Podgorici učestvovala na humanitarnom Diplomatskom bazaru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Podgorici učestvovala je na tradicionalnom humanitarnom Diplomatskom bazaru koji je, u organizaciji Međunarodnog kluba žena, održan 7. decembra 2019. godine u Podgorici.

Ovogodišnji Diplomatski bazar je otvorila supruga predsjednika Crne Gore Lidija Đukanović i izrazila uvjerenje da će pažljivo odabrani proizvodi i originalni pokloni zadovoljiti ukuse posjetilaca i dodala da je svaki utrošeni euro na bazaru opredijeljen za nečije dobro.

Na Bazaru se predstavio značajan broj stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava, a prikupljena sredstva će biti donirana JU "Komanski Most" u Podgorici, ustanovi za smještaj djece i odraslih sa umjerenim, težim i teškim smetnjama u intelektualnom razvoju kao i nekoliko organizacija i ustanova u cilju poboljšanja uslova života i rada.

Zahvaljujući izuzetno dobrom odzivu i donacijama bosansko-hercegovačkih proizvođača Ambasada BiH je imala priliku predstaviti vrlo raznovrstan asortiman proizvoda i ostvariti značajan finansijski doprinos ukupnom fondu Bazara, te je organizator bazara uputio zahvalnost za izuzetan prihod od prodaje bosanskohercegovačkih proizvoda.
 
Na štandu Bosne i Hercegovine su predstavljeni proizvodi firmi Hifa Oil, Banjalučka pivara, Sarajbosna baklava, Swisslion, Violeta, Vispak, Mira Prijedor, Binvest Posušje, Stanić Group, Alma Ras, EIN Natural, Pčelarstvo Krešić, Ingea Bio, Bernina, Klas, Hepok, Menprom Tuzla, Semić Visoko, Vitinka, Vino Petijević, Megle, Prijedorčanka - Gazdina rakija, Medoteka Ljubibratić i Werkstatt Studio Sarajevo.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.