Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.12.2019 15:49
Ambasador BiH u Republici Malti Slavko Matanović predao akreditivna pisma

Ambasador Bosne  Hercegovine u Republici Malti sa sjedištem u Rimu predao je 5. decembra 2019. godine u predsjedničkoj palati u Valletti  akreditivna pisma predsjedniku Republike Malte George W. Velli.

Ambasador Matanović je tom prilikom predsjedniku Velli prenio pozdrave Predsjedništva BiH i upoznao predsjednika  sa aktivnostima za članstvo BiH u EU. Predsjednik Vella je izrazio punu podršku Republike Malte  i podsjetio da je isto činio dok je obavljao funkciju ministara vanjskih poslova Republike Malte.

Tokom razgovora obostrano je izražena zahvalnost i zadovoljstvo povodom razmjene podrški BiH i Malte za članstvo u međunarodnim organizacijama, te spremnost za skoriji susret ekonomskih i privrednih komora naših zemalja, budući da je izražena obostrana zainteresovanost za unaprjeđenjem ekonomskih odnosa između BiH i Malte.

Predsjednik Vella je poželio ambasadoru Matanoviću uspjeh u radu i podržao saradnju po svim pitanjima od zajedničkog interesa, kako na bilateralnom tako i multilateralnom planu između naše dvije zemlje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.