Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
2.12.2019 16:08
Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu sudjelovala na humanitarnom projektu Božićni bazar 2019

Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu sudjelovala je na humanitarnom projektu Božićni bazar 2019, koji se održao 1. decembra 2019. godine u Zagrebu. Cilj bazara je bio prikupljanje financijskih sredstava za pomoć udruženju Mali zmaj, koje se stara o siromašnoj i nezbrinutoj djeci.

Uz sudjelovanje brojnih ambasada i organizacija značajan doprinos ovom hvale vrijednom projektu, dala je i Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu. Ambasador Aleksandar Vranješ i diplomatsko – konzularno osoblje su prodajom doniranih proizvoda osigurali značajan iznos novčanih sredstava, te su ujedno iskoristili priliku da brojnim posjetiteljima prezentuju naše domaće proizvode, kao i da promovišu bosanskohercegovačke kompanije, posebno Klas, Vispak, Sarajbosna, Vitaminka, Banjalučka pivara, Gameha, i Voćar, koje su prihvatile poziv Ambasade za sudjelovanje u ovom humanitarnom projektu, te zahvaljući kojima je naše diplomatsko – konzularno predstavništvo potpomoglo ovu dobru svrhu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.