Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
2.12.2019 14:50
Ambasada Bosne i Hercegovine u Beogradu sudjelovala na Dobrotvornom diplomatskom bazaru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Srbiji sudjelovala je na tradicionalnom Dobrotvornom diplomatskom bazaru, koji je u organizaciji Međunarodnog kluba žena održan 1. decembra 2019. godine u Beogradu.

Ambasada BiH je predstavila proizvode privrednih kompanija i poduzeća iz BiH, koji su se odazvali pozivu i donirali svoje proizvode za ovaj bazar, a to su: „Ljekobilje iz Ljubinja, Klasovi prepoznatljivi proizvodi, poznata vina vrhunskog kvaliteta iz Čitluka vinarije Brkić, Matić, Ostojić i Tolj,  Livanjski sir, voda Oaza iz Tešnja,  pivo iz Banja Luke-Nektar, sokovi Salihović iz Konjica i konditorski proizvodi Duga Sokolac, te proizvodi Agreks iz Brčkog.
           
Na Bazaru se predstavio značajan broj zemalja putem diplomatsko konzularnih predstavništava i međunarodnih organizacija akreditovanih u Srbiji. Zahvaljujući dobroj ponudi i prihvatljivim cijenama, štand Bosne i Hercegovine je bio izuzetno dobro posjećen.
           
Sav prikupljeni iznos na kraju dana predat je organizatoru sajma i koji će kao donacija biti usmjeren u donatorske svrhe, a ove godine novac će biti upotrijebljen za poboljšanje kvaliteta života starih lica.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.