Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
2.12.2019 12:38
Ambasadorica BiH u Republici Srbiji Aida Smajić u nastupnoj posjeti kod predsjednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić

Ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Aidu Smajić je 29. novembra 2019. godine u nastupnu posjetu primila predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Na sastanku se razgovaralo o unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Republike Srbije. Ambasadorica Smajić je tom prilikom istakla značaj rješavanja otvorenih pitanja između dvije zemlje, posebno kada je riječ o granici te imovinsko-pravnim odnosima, te ubrzavanju aktivnosti u vezi sa započetim i planiranim infrastrukturnim projektima. U nastavku razgovora naglasila je što su vanjskopolitički prioriteti Bosne i Hercegovine te akcentirala značaj nedavno usvojenog Programa reformi u Predsjedništvu BiH.

Predsjednica Vlade Republike Srbije Brnabić izrazila je dobrodošlicu ambasadorici Smajić te izrazila uvjerenje da će nakon formiranja novog Vijeća ministara BiH doći do ubrzavanja aktivnosti vezanih za otvorena pitanja dvije zemlje što će doprinijeti unapređenju bilateralnih odnosa. Naglasila je da su bilateralna saradnja, međusobno uvažavanje i ravnopravan odnos veoma značajni za stabilnost i mir u regiji Zapadni Balkan.

Na kraju razgovora premijerka Brnabić je poželjela uspješan mandat ambasadorici Smajić.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.