Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
4.10.2019 12:53
Ambasador BiH u Republici Italiji Slavko Matanović predao akreditivna pisma generalnom direktoru FAO-a Qu Dongyu

Ambasador BiH u Republici Italiji i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Organizaciji za ishranu i polјoprivredu (FAO) Slavko Matanović predao je 2. oktobra 2019. godine akreditivna pisma generalnom direktoru  FAO-a  Qu Dongyu u Rimu.

Ambasador Matanović i generalni direktor Dongyu razgovarali su o odnosima i mogućnostima saradnje u okviru projekata i investicionog programa FAO-a. Tom prilikom  su usaglasili da je potrebno investirati u polјoprivredu i održivi razvoj, naročito kroz projekte u mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Na kraju posjete generalni direktor Dongyu je izrazio  spremnost da pomogne na zajedničkim projektima u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Matanović se zahvalio generalnom direktoru na dobrodošlici i izrazio spremnost za buduću saradnju između FAO-a i Bosne i Hercegovine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.