Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
8.11.2018 13:46
Ambasador BiH u Republici Indoneziji Mehmed Halilović predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Indonezije Joko Vidodou

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Indoneziji Mehmed Halilović predao je 8. novembra 2018. godine u Džakarti akreditivna pisma predsjedniku Republike Indonezije Joko Vidodou.

Nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama, ambasador Halilović je u srdačnom razgovoru koji je održan u Palati nezavisnosti, indonezijskom predsjedniku prenio pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ambasador Halilović je izrazio zadovoljstvo kvalitetom odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije kao i zahvalnost na podršci i pomoći prijateljske Indonezije. Tokom razgovora ambasador Halilović je naglasio mogućnosti unaprjeđenja i proširenja ekonomske saradnje dvije zemlje i informirao predsjednika Vidodoa o napretku Bosne i Hercegovine na putu evropskih i evro-atlantskih integracija.

Predsjednik Joko Vidodo je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje i zahvalnost, te iskazao uvjerenje da će napori Bosne i Hercegovine na putu evro i evro-atlantskih integracija biti uspješni. Predsjednik Vidodo je zaželio ambasadoru Haliloviću uspjeh u radu i daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa dviju država.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.