Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.11.2017 11:07
U Misiji BiH pri EU održan pripremni sastanak delegacije BiH za drugi Pododbor za pravdu, slobodu i sigurnost u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju

U Misiji Bosne i Hercegovine pri EU u Briselu 30. novembra 2017. godine održan je pripremni sastanak delegacije BiH za drugi Pododbor za pravdu, slobodu i sigurnost u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Na pripremnom sastanku su učestvovali predstavnici nadležnih institucija na državnom i entitetskom nivou, Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva pravde BiH, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, Direkcije za evropske integracije, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva prometa i komunikacija BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva pravde Republike Srpske, Federalnog ministarstva pravde i drugih nadležnih institucija.

Drugi sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i sigurnost se održava 30. novembra 2017. i 1. decembra 2017. godine u institucijama Evropske unije pod predsjedavanjem Michele Matuelle iz Generalne  direkcije  za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije  i Igora Golijanina iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Pododbor za pravdu,slobodu i sigurnost čini jedno od zajedničkih tijela za saradnju između Bosne i Hercegovine i Evropske unije u okviru provedbe SSP-a.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.