Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.5.2017 10:06
Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Istanbulu Began Muhić boravio u zvaničnoj posjeti regiji Čanakale

Generalni konzul Bosne i Hercegovine Began Muhić boravio je 10-11. maja 2017. godine u  zvaničnoj posjeti turskoj regiji Čanakale gdje se sastao sa guvernerom regije Čanakale Orhanom Tavlijem, predsjedavajućim skupštine Čanakale Omerom Sahinom, načelnikom općine Biga Ismailom Isikom, predsjednicima privrednih komora regije Čanakale i grada Biga i drugim zvaničnicima.

Generalni konzul Began Muhić održao je sastanke sa brojnim privrednicima kojima je prezentirao mogućnosti investiranja u BiH. Sastao se i vlasnikom holdinga Doganlar, Sadanom Doganom. Holding Doganlar je jedna od najvećih turskih firmi u oblasti drvne industrije, koja upošljava preko 10 hiljada radnika. Tom je prilikom dogovorena je posjeta privrednika regije Čanakale, na čelu sa Sadanom Doganom, Bosni i Hercegovini gdje će im biti predstavljene mogućnosti investicijskih projekata, i upriličen obilazak fabrika drvne industrije u BiH kao što su Krivaja u Zavidovićima i Konjuh u Živinicama.

Tokom sastanaka sa zvaničnicima dogovoreno je učešće firmi iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom sajmu privrede u općini Biga, koja je privredno najrazvijenija općina u regiji Čanakale.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.