Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
19.4.2017 14:24
Ambasador BiH u Indiji Sabit Subašić se sastao sa ministrom željeznica Indije Sureshom Prabhuom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Indiji Sabit Subašić se 19. aprila 2017. godine sastao sa ministrom željeznica Indije Sureshom Prabhuom. U prijatnom razgovoru, ambasador Subašić je  ministru ukratko predstavio aktuelnu situaciju u našoj zemlji. Posebno se razgovaralo o predstojećem Sarajevo biznis forumu, a ministar Prabhu je izrazio spremnost da predvodi delegaciju Indije koja će 22. i 23. maja 2017. godine učestvovati na SBF. "Posjetio sam 120 zemalja svijeta. Bosna i Hercegovina je najljepša zemlja koju sam ikada posjetio," rekao je ministar Prabhu prisjećajući se prošlogodišnje službene posjete Bosni i Hercegovini.

Ovaj susret je dio aktivnosti koje ambasador Subašić realizuje na planu predstavljanja SBF u Indiji, u okviru kojih je imao odvojene sastanke sa državnom ministricom trgovine i industrije Indije Nirmalom Sitharaman, te sa predstavnicima nekoliko velikih privrednih komora i indijskih kompanija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.