Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
16.2.2024 13:24
Ambasador BiH u Indoneziji Armin Limo susreo se sa ministricom vanjskih poslova Indonezije Retno Marsudi

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Indoneziji Armin Limo susreo se 16.februara 2024. godine sa ministricom vanjskih poslova Republike Indonezije Retno Lestari Priansari Marsudi.

Tokom sastanka u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Indonezije ministrica Marsudi čestitala je ambasadoru Arminu Limi predaju akreditivnih pisama i zaželjela mu uspjeh u radu. Istakla je dobre političke odnose dvije zemlje bez otvorenih pitanja,   ali da ekonomska saradnja nije dovoljno razvijena te da obje strane moraju uložiti dodatne napore kako bi se i taj vid saradnje unaprijedio.

Ministrica Marsudi pozdravila je ideju o održavanju političkih konsultacija dva ministarstva vanjskih poslova. 

Razmijenjena su mišljenja o situaciji u regionu i aktuelnim dešavanjima u svijetu. Ministrica Marsudi je posebno istakla izuzetno tešku situaciju u Gazi i upoznala Ambasadora sa aktivnostima Indonezije  po tom pitanju.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.