Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
25.10.2023 21:00
Ambasador Erol Avdović predao akreditivna pisma belgijskom kralju Philippeu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Belgiji Erol Avdović predao je 25. oktobra 2023. godine akreditivna pisma belgijskom kralju Philippeu na ceremoniji upriličenoj u kraljevskoj palati u Laekenu.

U razgovoru nakon ceremonije ambasador Avdović i kralj Philippe izrazili su nadu da će se dobri bilateralni odnosi dviju zemalja nastaviti razvijati.

Ambasador Avdović informisao je tom prilikom kralja o napretku BiH na putu u EU.  Naglasio je da naša zemlja očekuje podršku za otvaranje pristupnih pregovora između BiH i EU do kraja ove godine. Kada je riječ unapređenju odnosa dviju zemalja, izrazio je zahvalnost na odluci belgijske Vlade o ponovnom angažovanju njihovih vojnika u snagama EUFOR-Althea te ujedno podsjetio i na odluku da se sljedeće godine otvori Ambasada Kraljevine Belgije u Sarajevu. Potom je iskoristio priliku te pozvao kralja da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Belgijski kralj izrazio je iznimno zanimanje za evropski put Bosne i Hercegovine kao i aktuelna zbivanja u zemlji te se s radošću prisjetio svoje posjete našoj državi, osobito Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Međugorju.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.