Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
13.10.2023 16:14
Ambasadorica BiH Kovačević-Bajtal u nastupnoj posjeti MVEP R Hrvatske

Ambasadoricu BiH u Republici Hrvatskoj dr.sci. Elmu Kovačević-Bajtal je 13.oktobra 2023. godine u nastupnu posjetu primio ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić-Radman.

U srdačnom razgovoru, ambasadorica Kovačević-Bajtal ukazala je na prioritete bosanskohercegovačke vanjske politike, naznačujući da je put Bosne i Hercegovine ka euro-atlantskim integracijama najznačajniji vanjsko-politički cilj. Zahvalila je Republici Hrvatskoj i ministru Grliću-Radmanu lično na podršci koju Bosni i Hercegovini pružaju na tom putu.
Ministar Grlić-Radman je istakao da Bosna i Hercegovina u pogledu europskih integracija može računati i dalje na nesmanjenu podršku Republike Hrvatske.

U pogledu bilateralne saradnje, sagovornici su se složili da je ta saradnja dobra, ali i da je istu moguće značajno unaprijediti, kroz saradnju u zajedničkim projektima, ali i rješavanjem pitanja koja već godinama "čekaju na dnevni red", kao što su imovinsko-pravni odnosi, ratifikacija Sporazuma o identifikaciji državne granice itd.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.