Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.12.2017 13:27
U Abu Dabiju održana „Večer Bosne i Hercegovine”

Ambasada Bosne i Hercegovine u Abu Dabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati, organizirala je 9. decembra 2017. godine manifestaciju “Večer Bosne i Hercegovine”.

Inicijativu za ovaj događaj pokrenula je Ambasada u suradnji sa bosanskohercegovačkim izlagačima na Festivalu Sheikh Zayed, najznačajnijoj privredno-kulturnoj manifestaciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji se održava tokom decembra ove i januara iduće godine.

“Večer Bosne i Hercegovine” otvorila je privremena otpravnica poslova Ambasade Elvedina Aganović, i tom se prilikom zahvalila Fondaciji Sheikh Khalifa bin Zajed koja već treću godinu uzastopno pruža podršku našoj Ambasadi u promociji tradicionalnih bh. zanata i kulture.

U uvodnom dijelu programa prikazan je turistički promotivni video prirodnih ljepota, historijskih i infrastrukturnih potencijala Bosne i Hercegovine, nakon čega je KUD “Veselin Masleša” iz Banja Luke odigrao splet tradicionalnih igara i pjesama iz Bosne i Hercegovine. Mlada talentirana Sarajka, Nejra Musić oduševila je prisutne izvedbom nekoliko sevdalinki. Kao gost ove manifestacije nastupio je i folklorni ansambl “Kolo” iz Republike Srbije.

Veliku pažnju je privukla najveća džezva za kafu na svijetu, koja se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda, i koja je u svrhu promocije Vispak kafe, dopremljena u UAE iz Bosne i Hercegovine. Također posjetioci su imali priliku da degustiraju tradicionalne bosanske slastice i druge proizvode.

“Večer Bosne i Hercegovine” je bila izuzetna prilika da se na jednom mjestu okupe predstavnici diplomatskog kora, emiratskih vladinih i nevladinih organizacija, te dijaspore Bosne i Hercegovine.

Sponzori ove manifestacije bile su firme Sana Vita iz Sanskog Mosta, Pčelica Medina iz Zenice, Alma Derm iz Kladanja, obrt Sehara iz Sanskog Mosta, Orhideja iz Bihaća, Likum 76 iz Visokog, Aronija&Okanović iz Tuzle, Balkan Hills, Artefakt, Kreativ Hobby i Ferkomerc.d.o.o. iz Sarajeva, te Balkan Trading iz Dubaija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.