Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
22.1.2017 12:37
Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Minhenu organizovao novogodišnji prijem za predstavnike bosanskohercegovačke dijaspore

Generalna konzulica Bosne i Hercegovine u Minhenu Ruzmira Tihić Kadrić je 22. januara 2017. godine u prostorijama Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Minhenu bila domaćin novogodišnjeg prijema za predstavnike bosanskohercegovačke dijaspore. Prijemu su prisustvovali i predstavnici ostalih diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u SR Njemačkoj, ambasador BiH Željko Janjetović, generalni konzul u Frankfurtu Dževad Šaldić, te konzul u Generalnom konzulatu u Štutgartu Mitar Pavić.

Konzulica Tihić Kadrić je pozdravila prisutne, rekavši da je ovaj prijem prilika da se okupe bh. građani koji žive  na ovom području, uspostave veze i postave osnov za buduću intezivniju i svestraniju saradnju. Svim predstavnicima  dijaspore je uputila poruku da je generalni konzulat  institucija njihove države i njihov servis, te da su im vrata generalnog konzulata otvorena.
 
"Želimo  raditi i sarađivati sa vama, imati kontakte i održavati stalne veze, čuti vaše mišljenje, vaše prijedloge i vaše sugestije, gdje i kako vidite mogućnosti naše saradnje, gdje smatrate potrebnim poboljšanja u svim aspektima rada Konzulata", istakla je  u svom obraćanju genaralna konzulica Tihić Kadrić.

Ambasador Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj Željko Janjetović se obratio skupu izrazivši zadovoljstvo  ovim susretom i istakao potrebu stalnog održavanja veza i saradnje sa iseljenim bh. građanima, kao jednim značajnim djelom rada diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.

Svi učesnici skupa, predstavnici bh. dijaspore, poglavari vjerskih zajednica i bh. preduzetnici, su izrazili zadovoljstvo zbog organizovanja prijema i ukazali na potrebu češćih susreta i razgovara sa predstavnicma diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine. Kroz neposredne razgovore ukazano je na mogućnosti razvoja raznih vidova saradnje sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima, institucijama i ekonomskim subjektima Bosne i Hercegovine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.