Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
5.4.2023 17:11
Zamjenik ministra Josip Brkić susreo se s ambasadorom Armenije Ashotom Hovakimianom

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine mr.sc Josip Brkić susreo se danas, 05. aprila 2023. godine s ambasadorom Republike Armenije za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Pragu Ashotom Hovakimianom.

Zamjenik Brkić ocijenio je  bilateralne odnose dvije zemlje  prijateljskim i bez otvorenih pitanja, ali istovremeno je naglasio da postoji mogućnost za daljnje produbljivanje saradnje u raznim područjima od privrede, nauke  do političkog dijaloga.

Ambasador Hovakimian informisao je zamjenika Brkića o trenutnoj situaciji u Armeniji i diplomatskim aktivnostima koje Vlada Republike Armenije poduzima u regiji ali i u zemljama Europske unije.

Zamjenik Brkić istakao je  da je neophodno na mirovni način doći do političkih rješenja uz poštivanje teritorijalnog integriteta, nastavljati sa saradnjom i tražiti rješenja kroz dijaloge.
Upoznao je sagovornika da Bosna i Hercegovina ide političkim putem koji poštuje politiku Europske unije i usklađuje svoje stavove sa stavovima Europske unije, svih zemalja članica i svih institucija unutar EU.

Sagovornici su se usaglasili oko potrebe unaprjeđenja bilateralne saradnje na svim razinama vlasti između Republike Armenije i Bosne i Hercegovine.