Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
29.7.2022 15:16
Pomoćnik ministrice za bilateralne odnose p/o Ljubo Grković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Bugarske Valerija Ivanova Yotova

Pomoćnik ministrice za bilateralne odnose p/o u Ministarstvu vanjskih poslova BiH Ljubo Grković primio je 29. jula 2022. godine u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Valerija Ivanova Yotova.

Pomoćnik Grković je novom ambasadoru poželio dobrodošlicu i uspješan mandat u Bosni i Hercegovini, te ga informirao o političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji.

Sagovornici su ocijenili odnose između dvije zemlje kao veoma prijateljske i sadržajne. Istaknuto je da postoji obostrana želja za njihovim unapređenjem, posebno na planu ekonomije, kulture i turizma, i to kroz održavanje redovnih kontakata i susreta privrednika, kulturnih djelatnika i drugih predstavnika dvije zemlje. Pomoćnik Grković je informirao ambasadora o kulturno-umjetničkim manifestacijama koje se održavaju u BiH, te inicirao učešće bugarskih umjetnika na ovim festivalima.

Ambasador Yotov je ovom prilikom prenio poziv bugarske šefice diplomatije za posjetu ministrice dr Bisere Turković Republici Bugarskoj u oktobru tekuće godine.

Tokom sastanka razmatrane su i druge oblasti saradnje, te naglašeno prijateljstvo između dvije zemlje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.