Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
31.1.2023 15:32
Pomoćnik ministrice za bilateralne odnose p/o Ljubo Grković razgovarao sa ambasadorom Republike Bugarske Valerijem Ivanovim Yotovom

Pomoćnik ministrice za bilateralne odnose p/o dr Ljubo Grković sastao se 31. januara 2023. godine sa ambasadorom Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Valerijem Ivanovim Yotovom.

Ambasador Ivanov je, na početku susreta, uručio čestitku bugarskog šefa diplomatije Nikolaja Milkova ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine  Elmedinu Konakoviću za izbor na prestižnu funkciju u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Ambasador Ivanov uručio je i pozivno pismo za ministra Konakovića da posjeti Sofiju. 

Pomoćnik Grković je izrazio zahvalnost bugarskoj strani na čestitkama i pozivu za posjetu, te  zahvalio na bugarskoj podršci  u procesu sticanja kandidatskog statusa, kao i drugim oblicima pomoći na bilateralnom i multilateralnom planu. 

Sagovornici su se složili u ocjeni da je prije ministarskog sastanka potrebno organizirati političke konsultacije između dva ministarstva.

Tokom razgovora sagovornici su odnose dviju zemalja ocijenili veoma prijateljskim i sadržajnim, te istakli obostranu želju za unapređenjem sveukupnih veza, posebno na planu ekonomije, kulture i turizma gdje obje zemlje raspolažu raznovrsnim i atraktivnim turističkim kapacitetima.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.