Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
27.1.2023 13:48
U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine održana komemoracija diplomati Branimiru Mandiću

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 27. januara 2023. godine održana komemoracija dugogodišnjeg diplomate Ministarstva Branimira Mandića.

Na komemoraciji su se od Branimira Mandića oprostili porodica, kolege, prijatelji i saradnici. Riječima poštovanja te izrazima sućuti obratio se zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine mr.sc. Josip Brkić. U svom obraćanju zamjenik Brkić se posebno prisjetio 25 godina zajedničkog rada s Branimirom Mandićem. „Cijeli svoj život se nesebično angažirao za ljude. Njegova vrata su uvijek svima bila otvorena, bez obzira na temu razgovora. Naš Brane je u svemu bio bezgranični i nepokolebljivi optimista. I u teškim trenucima zračio je pozitivnom energijom, koju je svojim jedinstvenim osmjehom prenosio onima koji su bili oko njega”, naglasio je zamjenik.

Od Branimira Mandića emotivnim riječima se oprostio i kolega Đorđe Latinović: „Bio je sposoban rukovodilac i ambasador. Vrhunski obrazovan, vrijedan, savjestan, odgovoran i pošten profesionalac. “Malo je riječi kojima ti se možemo zahvaliti što smo te imali za radnog kolegu, prijatelja i saradnika“, istaknuo je Latinović.

Mandić je u svojoj radnoj i diplomatskoj karijeri obavljao razne dužnosti, od rukovodioca Odsjeka i Odjela, pomoćnika ministra za bilateralne odnose i pomoćnika ministra za multilateralne poslove Ministarstva te ambasadora Bosne i Hercegovine u Mađarskoj.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.