Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.6.2024 16:17
Ambasador BiH u Keniji Sabit Subašić predao akreditivna pisma predsjedniku Williamu Samoei Rutu

Nerezidentni ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Keniji sa sjedištem u Kairu Sabit Subašić je 12. juna 2024. godine predao akreditivna pisma predsjedniku Williamu Samoei Rutu.

Nakon što je vojni orkestar uz prisustvo vojne ceremonijalne jedinice intonirao himnu Bosne i Hercegovine, ambasador Subašić je u svom govoru prije predaje akreditivnih pisama naglasio da se bliski odnosi dviju država razvijaju još iz vremena bivše Jugoslavije u kojoj je Bosna i Hercegovina bila centralna republika. Ambasador je napomenuo da su u Keniji ostavile snažan pečat kompanije iz BiH, kao što su Energoinvest  i GP Put, kompanije koja se ovdje i danas pominju kao primjer kvalitetnih izvođača radova.

Ambasador Subašić se i nakon završetka formalne ceremonije predaje akreditivnih pisama zadržao sa predsjednikom Williamom Samoei Rutom u veoma prijatnom razgovoru. Ambasador je podsjetio da je Predsjedništvo BiH donijelo odluku o otvaranju Ambasade BiH u Najrobiju, što je predsjednik Kenije primio sa zapaženim zadovoljstvom. Predsjednik Samoei Ruto je iskazao spremnost da posjeti BiH.


 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.