Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
18.4.2024 14:49
Ambasadorica BiH u Hrvatskoj Elma Kovačević- Bajtal susrela se sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske Damirom Habijanom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Elma Kovačević- Bajtal se susrela 18. aprila 2024. godine sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja u Vladi Republike Hrvatske Damirom Habijanom. Do susreta je došlo na marginama 7. Međunarodne energetske konferencije organizovane povodom jubilarne pedesetogodišnjice osnivanja i rada kompanije "Jadranski naftovod" (JANAF).

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnostima saradnje naših dviju zemalja u oblasti energetike. Ambasadorica Kovačević je izrazila zahvalnost Republici Hrvatskoj za njen doprinos podršci Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu, te pozvala uvaženog ministra da prisustvuje Sarajevo Biznis Forumu (SBF) 2024, koji će se održati u Sarajevu od 21. do 23. maja 2024. godine.

JANAF je mješovito preduzeće sa većinskim državnim vlasništvom čija je temeljna djelatnost transport nafte, skladištenje nafte i naftnih derivata te pretovar tekućih tereta. Tokom konferencije predstavljeni su potencijali globalnog i regionalnih energetskih tržišta, perspektive i razvoj zelenog plana i obnovljivih izvora energije.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.