Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.4.2024 21:11
Ambasadorica Martina Mlinarević boravila u službenoj posjeti češkom gradu Kolinu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević boravila je 15. aprila 2024. godine u službenoj posjeti gradu Kolinu u Češkoj Republici.

Tom prilikom ambasadorica Mlinarević susrela se s gradonačelnikom Kolina Michaelom Kasparom i njegovim zamjenikom Romanom Šulcom. Na sastanku je bilo riječi o uspostavljanju zajedničke saradnje na lokalnom nivou, pobratimstvu gradova dviju zemalja te skoroj posjeti Bosni i Hercegovini koju planira gradonačelnik Kašpar.

Osim tradicionalnih polja saradnje, gradonačelnik Kolina istakao je veliku želju za razmjenom među srednjim školama, po čemu je ovaj grad poznat, i gdje dolaze mladi iz cijelog svijeta.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.