Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.1.2023 16:25
Ambasador BiH Boro Bronza sastao se sa knezom Kneževine Lihtenštajn Hans-Adamom II

Ambasador Bosne i Hercegovine za Kneževinu Lihtenštajn sa sjedištem u Bernu Boro Bronza prisustvovao je 12. januara 2023. godine u Vaduzu novogodišnjem prijemu kojeg je upriličio knez Hans-Adam II. Tom prilikom ambasador Bronza je, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svih građana naše zemlje, prenio novogodišnje čestitke vladaru Kneževine Lihtenštajn knezu Hans-Adamu II, princu-prijestolonasljedniku Alojzu i princezi Sofiji.

Tokom prijema, ambasador Bronza razgovarao je i sa predsjednikom Vlade Danielom Rischom i ministricom vanjskih poslova Dominique Hasler. U srdačnom razgovoru potvrđena je obostrana spremnost za daljnje unaprjeđenje odnosa između dvije zemlje u narednom periodu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.