Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.9.2021 15:08
Kampanja javne diplomatije Ministarstva vanjskih poslova BiH „12 dana mira“ – Pariz

U okviru kampanje „12 dana mira“ Ambasada Bosne i Hercegovine u Parizu predstavila je francuskoj javnosti, diplomatskom koru i medijima virtuelnu izložbu priznatog i nagrađivanog bosanskohercegovačkog fotografa Milomira Kovačevića Strašnog. Radi se o postavci koja je originalno bila izložena u različitim galerijama u BiH i svijetu. Milomir Kovačević Strašni dobitnik je mnogobrojnih, veoma značajnih priznanja, među kojima je i Chevalier de l’ordre National du merite -  francuski Nacionalni red viteza sa zaslugama, koji je, uz priznanje Legije časti, jedno od dva najveća francuska odlikovanja.

Izložba ovog umjetnika se može pogledati na linku: http://12joursdepaix.com/

Ambasada u Parizu je također u saradnji sa pariškim koledžom Le pecq, organizirala  prezentaciju o Bosni i Hercegovini učenicima mlađih razreda ovog koledža. Nakon prezentacije učenici su pisali poruke mira i prijateljstva koje će biti poslane njihovim vršnjacima u Bosnu i Hercegovinu.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.