Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.9.2021 20:59
Kampanja javne diplomatije Ministarstva vanjskih poslova BiH „12 dana mira“ - Beograd

U okviru kampanje MVP BiH „12 dana mira“, Ambasada Bosne i Hercegovine u Beogradu organizirala je 28. septembra 2021. godine u svojim prostorijama događaj pod nazivom "Susret prijatelja" na kojem su sudjelovali humanitarni radnici, privrednici, univerzitetski profesori, ljekari kao i bivši ambasadori Bosne i Hercegovine koji sada žive ili rade u Srbiji. Tokom razgovora osoblja Ambasade s gostima iz zemlje prijema razmijenjena su viđenja i iskustva vezana za suživot u BiH, i ukazano na značaj pomirenja, međusobne tolerancije, nenasilja i zaštite ljudskih prava u post-konfliktnim društvima. Nakon razgovora gosti Ambasade su počašćeni tradicionalnim jelima iz Bosne i Hercegovine.

Kampanja „12 dana mira“ se nastavlja u drugim svjetskim gradovima, te se uz PR i medijske aktivnosti, provodi i putem društvenih mreža Ministarstva vanjskih poslova BiH - Facebook i Twitter.23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.