Vijeće ministara Bosne i Hercegovine Ministry of Foreign Affairs Bosnia and Herzegovina
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine
Министарство иностраних послова Босне и Херцеговине
Štampaj
Iz DKP i misija
6.2.2015 15:58
Ambasador Bosne i Hercegovne u Republici Sloveniji Željko Jerkić sastao se sa ministricom unutrašnjih poslova Republike SlovenijeVesnom Györkös Žnidar

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Željko Jerkić sastao se 6. februara 2015. godine u Ljubljani sa ministricom unutrašnjih poslova Slovenije Vesnom Györkös Žnidar.

U razgovoru je konstatirano da postoji veoma dobra suradnja sa Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine, kao i da je u planu nekoliko zajedničkih projekata usmjerenih na dalje usavršavanje policijsko-sigurnosnih službi u Bosni i Hercegovini.
Dio predviđenih aktivnosti bit će pomognut iz sredstava TAIEX programa.

Budući da veliki broj nezakonitih aktivnosti ima međunarodni karakter, istaknuta je važnost daljeg razvoja suradnje i razmjene informacija na regionalnoj razini. U tom smislu se u toku ove godine predviđa početak dvogodišnjeg programa „Unapređenja spremnosti organa za otkrivanje kaznenih djela“, uz sudjelovanje Austrije i Hrvatske.

Potvrđeno je da se privode kraju pripreme za potpisivanje Protokola o readmisiji lica koja borave bez dozvole (Provedbeni protokol), između Vlade Republike Slovenije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kojim će se ubrzati procedure readmisije.