Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
22.2.2021 12:38
Ministrica Bisera Turković primila u oprošajnu posjetu ambsadora Republike Turske Halduna Koca

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 22. februara 2021. godine, primila u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske Halduna Koca.

Ministrica Turković se zahvalila ambasadoru Kocu na njegovom angažmanu u Bosni i Hercegovini, velikom doprinosu u jačanju prijateljskih veza između naše zemlje i Republike Turske, ali i svim projektima koje je u proteklom periodu podržavala turska ambasada.

Ministrica je također istakla interes za konkretniju saradnju dva ministarstva vanjskih poslova, te je uz već potpisane memorandume u oblasti diplomatskih arhiva i protokola, iskazala spremnost za aktivniju saradnju u domenu diplomatske obuke.

Ambasador Koc se zahvalio ministrici Turković za podršku koju je imao od strane Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, te upoznao ministricu sa planiranom posjetom članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Republici Turskoj, koja je zakazana za 16. mart ove godine.

Na sastanku je razgovarano i o bilateralnoj saradnji između dvije zemlje, koja je na visokom nivou, te iskazana opredijeljenost za nastavak unapređenja odnosa u različitim oblastima, koje će biti od interesa za dvije prijateljske zemlje.