Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
15.2.2021 14:47
Ministrica Bisera Turković primila u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamaha Dakhela R. AlAhmadija

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 15. februara 2021. godine, primila u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u našoj zemlji Osamaha Dakhela R. AlAhmadija.

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi dvije prijateljske zemlje dobri, te da postoje brojne mogućnosti za unapređenje odnosa u različitim oblastima.

Ministrica Turković i ambasador AlAhmadi su razgovarali o liberalizaciji viznog režima između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije. Rješavanje ovog pitanja u budućnosti bi dovelo do povećanja broja turista iz Saudijske Arabije u našoj zemlji, ali i povećanja interesa investitora, koji su spremni ulagati u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora, ministrica i ambasador su ukazali na važnost poboljšanja ekonomske saradnje, koja će biti u interesu obje zemlje.

Na sastanku je razgovarano i o trenutnoj situaciji kada je u pitanju pandemija COVID-19 u Bosni i Hercegovini i Saudijskoj Arabiji, trenutnim mjerama koje su uvedene i posljedicama pandemije u ove dvije države.