Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
24.10.2021 16:15
Ministrica Bisera Turković razgovarala sa direktoricom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković razgovorala je 24. oktobra 2021. godine, telefonski, sa direktoricom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst. Razmotrena je aktuelna politička situacija u BiH, a posebno reformski procesi.

Istaknuta je potreba nastavka dijaloga o ključnim pitanjima te rad na reformama, uključujući i pitanje izmjena Izbornog zakona BiH. Ministrica Turković je navela da su institucije BiH te volja međunarodnih partnera, posebno EU i SAD, dovoljno širok okvir u kojem se može i treba voditi dijalog o unapređenju efikasnosti sistema. Također, navela je da se BiH zalaže za primjenu EU standarda u svim oblastima, uključujući i izborne standarde.