Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
24.12.2020 16:10
Ministrica Turković primila u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Gholamrezu Alimohammada Ghelichkhana

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 24. decembra 2020. godine, primila u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Gholamrezu Alimohammada Ghelichkhana.

Ministrica Turković je iskazala zahvalnost Iranu i narodu ove zemlje za svu pomoć u prošlosti, ali i za podršku koju trenutno pružaju Bosni i Hercegovini. Na sastanku je istaknuto da dvije prijateljske zemlje nemaju otvorenih pitanja, te da je važno raditi na unapređenju saradnje u različitim područjima, a posebno u oblasti ekonomije.

Ministrica je istakla značaj održavanja bilateralnih konsultacija, povezivanja privrednika dvije zemlje, ali i povećanja trgovinske razmjene.

Ambasador Ghelichkhan je kazao da Iran podržava napredak Bosne i Hercegovine, te da će ekonomija biti u fokusu njegovog rada tokom mandata. Na sastanku je razgovarano i o trenutnoj situaciji u Iranu i Bosni i Hercegovini, te o načinima unapređenja odnosa dvije zemlje.

Tokom razgovora je najavljena mogućnost posjete ministrice Turković Iranu iduće godine.