Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
22.12.2020 16:48
Ministrica Bisera Turković razgovarala sa bivšim kapitenom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdanom Misimovićem

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković razgovarala je 22. decembra 2020. godine sa bivšim kapitenom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdanom Misimovićem.

Ministrica Turković je čestitala Misimoviću za uspjehe koje je postigao u različitim klubovima tokom dugogodišnje karijere, a posebno za nastupe u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, u kojoj je bio jedan od najvažnijih igrača.

Misimović je govorio o svom trenutnom angažmanu u reprezentaciji naše zemlje, te kazao da se u narednom periodu očekuje izbor novog selektora, koji će voditi naš tim u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a koje počinju krajem marta iduće godine.

Na sastanku je razgovarano o važnosti razvoja bosanskohercegovačkog sporta, ali i napretku naše reprezentacije, koji imaju veliku ulogu u promociji Bosne i Hercegovine u svijetu.
Istaknuto je da naša zemlja ima brojne talentovane sportiste, koji uz veću podršku i više rada, mogu napraviti velike rezultate.

Ministrica Turković je našim fudbalerima i budućem stručnom štabu poželjela sreću u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, uz nadu da će se naša reprezentacija ponovo, kao i 2014. godine, kvalifikovati na jedno veliko takmičenje.