Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
18.12.2020 16:13
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković učestvovala na online sastanku s komesarom za proširenje EU Oliverom Varhelyijem

Ministrica Turković učestvovala je 18. decembra 2020. godine na online sastanku koji je  komesar EU za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi održao s ministrima vanjskih i evropskih poslova zapadnog Balkana. Na sastanku je razgovarano o mogućnostima za nabavku i distribuciju dodatnog broja vakcina za COVID-19, a prema potrebama koje su iskazale države regiona.

Ministrica je zahvalila komesaru na organizaciji sastanka koji je još jedna potvrda kontinuirane podrške i pomoći Evropske unije regionu zapadnog Balkana. Navela je da je BiH već poduzela ozbiljne korake u nabavci velike količine vakcina za najugroženije i prioritetne grupe građana koje bi trebale stići u prvom kvartalu 2021. godine, te da nadležna tijela nastavljaju intenzivan rad na osiguravanju dodatnih količina. Naša država kao i druge zemlje regiona, očekuju daljnju pomoć svojih evropskih partnera u nabavci dodatnih količina vakcina kako bi se postigla što viša stopa procijepljenosti.