Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
2.12.2020 19:23
Ministrica Turković primila u oproštajnu posjetu komandanta NATO štaba u Bosni i Hercegovini Williama J. Edwardsa

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković primila je 02. decembra 2020. godine u oproštajnu posjetu komandanta Štaba NATO-a u Bosni i Hercegovini brigadnog generala Williama J. Edwardsa.

Na sastanku je konstatovano da Bosna i Hercegovina i NATO trenutno imaju snažno partnerstvo, te da se u narednom periodu očekuje intenziviranje saradnje te ispunjavanje obaveza, poput programa reformi, koje je naša zemlja preuzela.
U tom kontekstu, ministrica Turković je izrazila očekivanje da će uskoro doći do formiranja Komisije za NATO integracijski proces, za čiju je uspostavu Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine okončalo sve procedure.

Ministrica Turković se zahvalila generalu Edwardsu za uspješnu saradnju sa Oružanim snagama i drugim nadležnim institucijama u Bosni i Hercegovini, uz očekivanje da će saradnja biti unaprijeđena u narednom periodu s ciljem bržeg napretka naše zemlje ka NATO savezu.

Tokom današnje oproštajne posjete je razgovarano i o drugim aktuelnim temama i trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.