Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
23.4.2020 12:35
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković u povodu predstojećeg mjeseca Ramazana uputila čestitku Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković u povodu predstojećeg mjeseca Ramazana uputila čestitku Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću u kojoj stoji:

“U ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, i u moje lično ime, Vama, vjerskim službenicima i pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, u povodu predstojećeg mubarek mjeseca Ramazana, upućujem najsrdačnije želje da ga provedete u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju.

U nadi da će u predstojećem mjesecu Ramazanu, Svevišnji Gospodar podariti svima nama čvrstinu vjere i mir u našim dušama, uz pažnju i solidarnost među nama svima, sa našim prijateljima i komšijama drugih konfesija, dostojanstveno i sa uzajamnim poštovanjem i razumijevanjem, kao što je to uobičajeno vijekovima na prostorima naše domovine.

Vašoj eminenciji, ulemi i pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, uz želju da post i ibadet budu prihvaćeni, želim sretan Ramazan.
Ramazan šerif mubarek olsun!