Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
27.2.2020 23:50
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković susrela se u Pragu sa predstavnicima bh dijaspore

Nakon sudjelovanja na sastanku ministara vanjskih poslova država Višegradske grupe i Zapadnog Balkana u Pragu 27. februara, ministrica Turković se susrela sa predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore u Češkoj Republici. Druženje je organizirano u Pragu u prostorijama Udruženja građana Lastavica. Razgovoru sa predstavnicima dijaspore prisustvovali su i ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević i počasni konzul BiH u Slovačkoj Republici Munir Pašagić.

Ministrica Turković iskoristila je priliku da prisutne državljane BiH upozna sa najznačajnijim političkim, ekonomskim i sigurnosnim temama koje se odnose na BiH, kao i sa osnovnim prioritetima novog saziva Vijeća ministara BiH.
 
Tokom susreta razmijenjena su mišljenja i iskustava vezana za život i rad građana BiH u Češkoj Republici. Dr Turković se interesirala za način života bosanskohercegovačkih studenta koji kao stipendisti Vlade Češke Republike studiraju na univerzitetima diljem Češke.