Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
21.12.2016 11:07
Ministar Crnadak se članovima diplomatskog kora u BiH zahvalio za uspješnu saradnju ostvarenu tokom 2016. godine

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak bio je domaćin novogodišnjeg prijema za članove diplomatskog kora u BiH koji je 21. decembra 2016. godine upriličen u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Tokom prigodnog obraćanja zvanicama ministar Crnadak se u svoje osobno i u ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zahvalio članovima diplomatskog kora u BiH za uspješnu saradnju ostvarenu tokom 2016. godine.

Ministar Crnadak se osvrnuo na najvažnije aktivnosti i izazove sa kojima se Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine susretalo u protekloj godini. Posebno je istakao značaj aktivnosti na planu europskih integracija BiH, od podnošenja aplikacije BiH za članstvo u Europskoj uniji, zatim prihvaćanja te aplikacije od strane Vijeća za opće poslove Europske unije, te Upitnika koji je komesar za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Europske unije Johanes Han (Johannes Hahn) dostavio vlastima BiH ovog mjeseca.

Na kraju svog obraćanja ministar Crnadak je svim zvanicama zaželio sretne predstojeće praznike, te uspješnu 2017. godinu.

Ispred diplomatskog kora prisutnim se obratio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini Luiđi Pezuto (Luigi Pezzuto), koji je pozdravio saradnju između Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, izrazivši nadu da će se ta saradnja produbljivati i u budućnosti.