Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
5.11.2019 17:11
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak na radnom ručku u rezidenciji ambasadora Narodne Republike Kine Đi Pinga

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ambasador Narodne Republike Kine u BiH Đi Ping razgovarali su 5. novembra 2019. godine tokom radnog ručka koji je za ministra sa saradnicima upriličen u rezidenciji kineskog ambasadora u Sarajevu.
 
Glavne teme razgovora bile su multilateralna saradnja BiH i NR Kine, kao i bilateralni odnosi dvije zemlјe.

Ministar i ambasador NR Kine konstatovali su da su odnosi dvije zemlјe dobri, ali da uvijek ima prostora za unapređenje, pogotovo u oblasti ekonomske saradnje. Bilo je riječi i o mogućim novim investicijama NR Kine u BiH.

Dogovoreno je da do kraja godine bude izrađen zajednički plan obilјežavanja 25 godina od uspostavlјanja diplomatskih odnosa dvije zemlјe.
Zaklјučeno je da ovaj jubilej, koji će biti obilјežen 2020. godine, predstavlјa značajnu ulogu u razvijanju dobrih odnosa BiH i NR Kine. 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.