Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
30.10.2019 11:51
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak susreo se sa premijerom-ministrom Kneževine Monako i počasnom konzulicom BiH

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvuje u radu 36. ministarske konferencije Međunarodne organizacije za Frankofoniju (OIF) koja se održava 30. i 31. oktobra 2019. u Monaku.

Prije početka konferencije ministar Crnadak susreo se sa premijerom-ministrom Kneževine Monako Seržom Teleom. Premijer je ministru poželio dobrodošlicu u tu zemlјu i izrazio interesovanje za razvoj ekonomije u BiH, kao i za trenutnu političku situaciju u BiH i regionu.

Ministar i premijer razgovarali su o poslovnim i političkim uslovima u kontekstu novih stranih investicija, a delegaciji BiH predstavlјen je i najnoviji građevinski poduhvat u centru Monte Karla od 24.000 kvadratnih metara morske površine.

Ministar je prvog dana boravka posjetio prostorije Počasnog konzulata BiH u Monaku i zahvalio počasnoj konzulici Donateli di Skampioni za njen angažman u poslјednjih devet godina otkako je na toj poziciji

Delegacija BiH, koju predvodi ministar Crnadak, prisustvovaće otvaranju i plenarnom dijelu ministarske konferencije Međunarodne organizacije za Frankofoniju koju otvara princ Albert II od Monaka.

Ministar Crnadak će prisustvovati i specijalnom prijemu koji za šefove delegacija organizuje princeza Karolina od Monaka.

Međunarodnu organizaciju za Frankofoniju čini 88 država članica, pridruženih članica i posmatrača, a većina zemalјa učestvuje na dvodnevnoj ministarskoj konferenciji u Monaku.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.