Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
18.7.2019 10:39
Pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH Almir Šahović primio predstavnicu UNICEF-a za BiH Rownak Khan

Pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za mutilateralne odnose Almir Šahović primio je 16. jula 2019. godine novoimenovanu predstavnicu UNICEF-a (Fonda Ujedinjenih nacija za djecu) za Bosnu i Hercegovinu Rownak Khan, koja mu je tom prilikom uručila akreditivna pisma.

Pomoćnik ministra Šahović naglasio je značaj koji Bosna i Hercegovina pridaje saradnji sa UNICEF-om. Zahvalio se UNICEF-u na značajnoj pomoći Bosni i Hercegovini u poslijeratnom periodu, te podvukao opredjeljenje naše zemlje za intenziviranje saradnje sa UNICEF-om u cilju učešća BiH u projektima pomoći UNICEF-a trećim zemljama.

Novoimenovana predstavnica Kahn informisala je pomoćnika ministra o najznačajnijim aktivnostima Ureda UNICEFA u BiH, te izložila prioritete svog predstojećeg mandata.

Na kraju razgovora pomoćnik ministra Šahović zaželio je novoimenovanoj predstavnici UNICEF-a uspjeh u njenom nastupajućem mandatu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.