Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
4.6.2019 8:49
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak u Sjedinjenim Američkim Državama razgovarao sa Mattew Palmerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak boravi u višednevnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama. U okviru posjete ministar Crnadak sastao se 03. juna 2019. godine sa Mattew Palmerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD. Sastanak je održan u State Departmentu u Vašingtonu.

Glavna tema razgovora bila je aktuelna politička situacija u Republici Srpskoj i BiH, kao i proces formiranja vlasti.

Posjetu Sjedinjenim Američkim Državama ministar Crnadak nastavlјa danas sastankom sa predsjednicom organizacije „German Marshall Fund“ Karen Donfried.

U drugom dijelu posjete planirano je da se ministar sastane sa predstavnicima udruženja građana iz Republike Srpske i BiH. U planu je i posjeta Eparhiji novogračaničko-srednjezapadnoameričkoj i susret sa episkopom Longinom.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.