Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
29.5.2019 16:27
Delegacije MVP BiH i MVP Republike Turske održale konzularne konsultacije

Pomoćnik ministra za međunarodnopravne i konzularne poslove MVP BiH Frano Planinić predvodio je 27. maja 2019. godine u Ankari delegaciju MVP BiH na konzularnim konsultacijama između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske. Delegaciju domaćina predvodila je zamjenica generalnog direktora za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske Hatun Demirer.

Tokom konsultacija razgovarano je o pitanjima koja se tiču državljanstava, radno-pravne zaštite, migranata, procesa ratifikacije sporazuma, bezviznog režima, situacije sa uhapšenim i osuđenim licima i drugih oblasti od obostranog interesa. Na kraju sastanka istaknuta je opredijeljenost za kontinuirano održavanje konzularnih konsultacija MVP BiH i MVP Republike Turske.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.