Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
29.5.2019 13:41
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao sa šefom Ureda Vijeća Evrope u BiH Drahoslavom Stefanekom

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je 29. maja 2019. godine u Sarajevu sa šefom Ureda Vijeća Evrope u BiH Drahoslavom Stefanekom.

Glavna tema razgovora bila je propuštanje roka za imenovanje parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope i nova šansa koju je BiH dobila za imenovanje sastava delegacije do junske sjednice tog tijela.

Ministar Crnadak je, tokom razgovora sa šefom Ureda Vijeća Evrope u BiH, ponovo pozvao rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH da imenuje delegaciju do zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope 24. juna 2019. godine, kako ne bi bila propuštena i nova prilika za učešće u radu te međunarodne organizacije.

Tokom razgovora, sagovornici su se saglasili da je saradnja Vijeća Evrope i BiH dobra u svim segmentima, zbog čega je potrebno zadržati i dobru parlamentarnu saradnju.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.