Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
18.4.2019 14:27
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa ambasadorom Kraljevine Bahrein Ahmedom Alsaatiem

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se 18. aprila 2019. godine sa ambasadorom Kraljevine Bahrein u Ruskoj Federaciji Ahmedom Alsaatiem.

Ministar Crnadak i ambasador Alsaati izrazili su obostrano zadovoljstvo oko potencijalnog investiranja Kraljevine Bahrein u avio saobraćaj u Bosni i Hercegovini. Alsaati je istakao kako bi uvođenje linije Bosna – Bahrein, posebno tokom ljetnih mjeseci bilo od velikog značaja za građane obe zemlje. Također, tokom razgovora, ambasador Alsaati je izrazio želju za ulaganjima Kraljevine Bahrein i u drugim sektorima u BiH.

Ministar Crnadak je izrazio očekivanje da će direktne avionske linije, kao i ostala investicijska ulaganja ubrzati ekonomsku saradnju i još više intenzivirati privredne kontakte između ove dvije zemlje.
Ambasador Alsaati uputio je poziv ministru Crnatku da posjeti Kraljevinu Bahrein.

Na kraju razgovora, ambasador Alsaati je istakao da je optimističan u vezi budućih odnosa Kraljevine Bahrein i Bosne i Hercegovine i poželio uspjeh u daljem radu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.