Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
18.4.2019 9:12
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa ambasadorom Danske za BiH Andersom Christianom Hougårdom

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se 17.aprila 2019.godine sa nerezidentnim ambasadorom Danske za Bosnu i Hercegovinu, sa sjedištem u Beogradu, Andersom Christianom Hougårdom.

Ministar Crnadak i ambasador Hougård razgovoarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, stavivši akcenat na mlade ljude koji napuštaju Bosnu i Hercegovinu u sve većem broju. Ambasador Hougård je izjavio da bi ekonomski rast zemlje uticao na njihov ostanak. Мeđutim, ministar Crnadak je naglasio da su korijeni odlaska dublji jer se mladi ne osjećaju sigurno i da je potrebno obezbjediti jak standard, principe demokratije, političku stabilnost i vladavinu prava.

Ambasador Hougård izrazio je interesovanje i za intenzivirane ekonomske odnose BiH sa Narodnom Republikom Kinom. Ministar Crnadak je naglasio da su ekonomski odnosi ove dve zemlje u uzlaznoj putanji i da se radi na intenziviranju ekonomske saradnje.

Ambasador Hougård je na kraju razgovora ponovio podršku Danske našoj zemlji i zahvalio se na dobrodošlici.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.