Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
15.4.2019 11:40
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak se sastao sa novoimenovanim ministrom vanjskih poslova Republike Grčke Jorgosom Katrugalosom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 12. aprila 2019. godine u Varšavi, na marginama sastanka ministara vanjskih poslova zapadnog Balkana, s novim grčkim ministrom Jorgosom Katrugalosom.

Ministri Crnadak i Katrugalos izrazili su obostrano zadovoljstvo pokretanjem avionskih linija koje će uskoro povezivati Grčku i BiH - Banjaluku i Sarajevo sa Atinom i Solunom.

Ministar Crnadak je izrazio očekivanje da će direktne avionske linije ubrzati ekonomsku saradnju i pojačati turističku razmjenu između dvije zemlje, te obogatiti bilateralne odnose koji su do sada bili na visokom nivou.

Ministar Crnadak je čestitao grčkom ministru uspješnan završetak pregovora između Atine i Skoplja i ratifikaciju tzv. Prespanskog sporazuma u oba parlamenta, čime je riješen jedan od najdugotrajnijih bilateralnih problema u regionu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.