Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
4.3.2019 13:14
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao na 46. sastanku Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije islamske saradnje (OIC) u Abu Dabiju

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je u svojstvu predstavnika zemlje posmatrača na 46. zasjedanju Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije islamske saradnje (OIC) koji je održan 1. i 2. marta 2019. godine u Abu Dabiju.

Zasjedanje je započelo obraćanjima ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje UAE šeika Abdullaha bin Zayeda Al Nahyana i generalnog sekretara OIC-a Yousefa bin Ahmadova al-Othaimeena. Na sastanku se raspravljalo o miru i sigurnosti, suzbijanju ekstremizma, borbi protiv iskorištavanja religije i govora mržnje putem usvajanja vrijednosti umjerenosti i tolerancije.

Tokom zasjedanja, ministar Crnadak je održao odvojene sastanke sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Bahrein Khalidom bin Amedom al Khalifom te sa ministrima vanjskih poslova Rumunije Teodorom-Viorel Meleşcanovim i Afganistana Salahuddinom Rabbaniem.

Bosna i Hercegovina u Organizaciji islamske saradnje, koja broji 57 zemalja članica, ima status zemlje posmatrača.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.