Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
4.3.2019 8:53
U sjedištu Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine održan seminar za mlade diplomate članica SEECP

U okviru predsjedavanja Bosne i Hercegovine Procesom za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) u sjedištu Ministarstva inostranih poslova BiH je 28.02.2019. godine održan seiminar za mlade diplomate iz zemalja članica SEECP.

Na seminaru, koji su zajedno organizovali MIP BiH i Savjet za regionalnu saradnju (RCC) učestvovali su predstavnici svih zemalja članica SEECP.

U ime MIP BiH seminar otvorio pomoćnik ministra za multilateralne odnose Almir Šahović, koji je učesnicima predstavio i glavne prioritete predsjedavanja BiH SEECP.

Na seminaru su razmatrane teme vezane za evropski put regiona, Berlinski proces, ljudska prava i strategijske razvojne ciljeve UN, kao i ekonomsku i kulturnu diplomatiju.

BiH predsjedava SEECP od jula 2018. do jula 2019. godine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.