Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
27.9.2018 10:56
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvovao u Njujorku na radnoj večeri posvećenoj Zapadnom Balkanu, koju je organizovala Federika Mogerini, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvovao je 26. septembra 2018. godine u Njujorku na radnoj večeri posvećenoj Zapadnom Balkanu, koju je organizovala Federika Mogerini, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost.

Večeri su, pored domaćina, prisustvovali i komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjednik Republike Albanije Ilir Meta, ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i brojne druge visoke zvanice.

Glavne teme radne večere bile su proces evropskih integracija i aktuelna politička situacija u regionu, razgovori na relaciji Beograd – Priština, referendum u Makedoniji, pitanje migranata, kao i analiza regionalnih inicijativa, sa ciljem stvaranja njihove veće efikasnosti u budućnosti.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.