Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
8.8.2018 13:43
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Države Kuvajt u BiH Nassera Ridena Tamera Al Motairija

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 8. augusta 2018. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Države Kuvajt u BiH Nassera Ridena Tamera Al Motairija.

Tom prilikom ministar Crnadak je ocijenio odnose između dvije zemlje prijateljskim i bez otvorenih pitanja te izrazio zahvalnost zbog snažne podrške i pomoći koju Kuvajt pruža Bosni i Hercegovini, kao i za lični angažman ambasadora Al Motairija na unapređenju tih odnosa. Naglasio je da je u posljednjih nekoliko godina došlo do unapređenja saradnje Bosne i Hercegovine i Kuvajta, posebno u oblasti privrede i turizma.

Ambasador Al Motairi je zahvalio na gostoprimstvu i dobroj saradnji sa institucijama Bosne i Hercegovine. Sagovornici su se složili da dobre odnose BiH i Kuvajta treba iskoristiti za dalje intenziviranje ekonomskih odnosa, prije svega kroz privlačenje investicija.

Ministar Crnadak je na kraju razgovora poželio ambasadoru Al Motairiju uspjeh u budućem radu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.