Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
4.4.2018 16:38
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak na radnom ručku sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a Matthewom Palmerom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je  4. aprila 2018. godine u Sarajevu, na radnom ručku sa vršiocem dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Matthewom Palmerom koji boravi u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Glavne teme radnog ručka bile su aktuelna politička situacija u BiH i u regionu, uklјučujući i pitanje izmjene Izbornog zakona BiH, kao jedno od najaktuelnijih pitanja u BiH.

Sagovornici su razmijenili mišlјenja i na temu procesa evropskih integracija BiH, te su se saglasili da je, uprkos činjenici da je 2018. izborna godina, neophodno nastaviti sa procesom reformi i približavanja BiH Evropskoj uniji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.